10 módních barev pohovek, které promění váš obývací pokoj

Pokud chcete dát svému obývacímu pokoji nový vzhled, podívejte se na trendy barvy pohovek. Jsou centrálním bodem této místnosti v domácnosti a mohou určovat styl a atmosféru prostoru.

Barvy mohou ovlivnit náladu a osobnost vašeho domova, takže výběr správného odstínu je klíčem k vytvoření dokonalé atmosféry. Zde vám představíme 10 nejoblíbenějších barev pohovek současnosti a pomůžeme vám rozhodnout, která z nich je pro váš domov ta pravá.

Přitom se pohybujeme od neutrálních a elegantních tónů až po živé a odvážné barvy. Najdete zde možnosti, které vyhoví každému vkusu.

Žlutá

36666


Žlutá barva může být skvělou volbou, která dodá vašemu obývacímu pokoji živost a energii. Jedná se o veselou a teplou barvu, která dokáže rozzářit každý prostor, zejména ten, kde je málo přirozeného světla.

Z hlediska dekorativního stylu se žlutá hodí k různým stylům. Může například dobře fungovat v interiéru v moderním nebo současném stylu. Do minimalistické a elegantní místnosti vnese dávku barev a veselí.

Může být také dobrou volbou pro dekor v bohémském nebo eklektickém stylu, kde se kombinují různé vzory a vytvářejí příjemnou a živou atmosféru. Kromě toho může být vhodnou barvou pro interiér v retro nebo vintage stylu. Do prostoru vnese dávku nostalgie a zábavy.

Celkově může být skvělým způsobem, jak obývacímu pokoji dodat šmrnc barevnosti a osobitosti, ať už preferujete jakýkoli styl zařizování.

Modrá


Modrá je jednou z nejoblíbenějších barev pohovek, protože je to uklidňující a relaxační barva. Může pomoci vytvořit v obývacím pokoji klidnou a útulnou atmosféru. Jak možná víte, je k dispozici v široké škále odstínů: Od světle a světle modré až po tmavou a námořnickou.

Tato barva může být vhodná pro různé styly. Může být ideální pro interiér v klasickém nebo tradičním stylu, protože místnosti dodá eleganci a sofistikovanost.

Tuto barvu můžete zvolit také pro výzdobu prostoru v námořnickém stylu, kde se kombinují různé odstíny modré pro chladnou a uvolněnou atmosféru. Stejně tak může být ideální barvou pro interiér ve skandinávském nebo moderním stylu, kde se snažíte vytvořit minimalistickou a elegantní atmosféru.

Námořnická modrá

Tento odstín je elegantní a sofistikovanou volbou pro pohovky. Dodají eleganci i obývacímu pokoji. Námořnická modř je sytá, tmavá barva, která dokáže v každém prostoru vytvořit luxusní a rafinovanou atmosféru.

Tato barva je univerzální volbou, která se hodí k nejrůznějším stylům. Pohovka v tomto odstínu se hodí do interiéru v klasickém nebo tradičním stylu, protože místnosti dodá eleganci a sofistikovanost.

Stejně tak ji můžete použít v moderním nebo minimalistickém stylu, kde je cílem vytvořit čistou a elegantní atmosféru.

Béžová

sawana24,18

Jedná se o klasický a nadčasový odstín pro pohovky. Často se používá k vytvoření hřejivé a útulné atmosféry v obývacím pokoji. Béžová je neutrálním a univerzálním odstínem, který se hodí k nejrůznějším stylům zařizování.

Tento odstín je vhodný pro interiér v klasickém nebo tradičním stylu. Lze jej však začlenit i do moderního nebo minimalistického interiéru. Může také dobře fungovat v interiéru ve skandinávském nebo rustikálním stylu, kde se kombinují různé textury a přírodní prvky.

Pokud se rozhodnete jej použít v bohémském nebo eklektickém stylu, bude také vypadat skvěle. Můžete kombinovat různé styly a vzory a vytvořit tak jedinečnou a osobitou atmosféru.

Béžová pohovka je skvělý způsob, jak dodat vašemu obývacímu pokoji nádech tepla a pohodlí.

Bílá

ASTRA cosmic 10

Bílá barva pohovky je čistou, svěží a elegantní volbou pro pohovky a může v obývacím pokoji vytvořit moderní a sofistikovaný dojem. Tento odstín je neutrální a všestranný a hodí se do interiéru v moderním nebo minimalistickém stylu. Umožňuje také vytvořit v místnosti svěžest a jas, který ji opticky zvětší. Je také ideální pro kompletní ložnice s manželskou postelí, kde chcete dosáhnout většího pocitu prostornosti.

Bílá je tón, který můžete začlenit do skandinávského nebo bohémského stylu, kde se kombinují textury a přírodní prvky. Tato barva může být také vynikajícím plátnem pro eklektický styl dekorace. V takovém případě lze do doplňků a polštářů přidat barvy a vzory, které dodají prostoru osobitost.

Šedá

Jedná se o moderní a elegantní odstín pro pohovky, který může ve vašem obývacím pokoji vytvořit uvolněnou a sofistikovanou atmosféru. Šedá je neutrálním odstínem, který lze dokonale použít v moderním nebo současném stylu a vytvořit tak elegantní a minimalistickou atmosféru.

Volbou tohoto odstínu můžete místnosti dodat eleganci a neutralitu. Můžete také nechat ještě více vyniknout další dekorativní prvky, jako jsou polštáře a přikrývky.

Oranžová

Oranžové barvy pohovky jsou odvážnou a poutavou volbou pro zařízení obývacího pokoje. Tento zářivý odstín se používá k vnesení nádechu energie a živosti do každého prostoru. Je také ideální pro ty, kteří chtějí svým dekorem zaujmout.

Pokud jde o dekorativní styl, hodí se pro výzdobu v moderním, retro nebo bohémském stylu. V moderním stylu lze oranžovou pohovku použít jako ústřední prvek a vytvořit tak minimalistickou a elegantní atmosféru.

V retro stylu může být oranžová pohovka dokonalým kouskem, který do interiéru vnese nádech 60. nebo 70. let. V bohémském stylu lze tuto barvu kombinovat s dalšími jasnými tóny a exotickými vzory a vytvořit tak atmosféru boho-chic.

Je důležité si uvědomit, že se jedná o riskantní volbu a nemusí vyhovovat všem vkusům. Může být také náročné ji kombinovat s jinými dekorativními prvky.

Černá

36648

Černé pohovky jsou klasickou a elegantní alternativou z hlediska dekorativních prvků. Jedná se o nadčasový odstín, který vnese do každého prostoru sofistikovanost a univerzálnost. Je to velmi univerzální volba pro ty, kteří hledají něco, co lze snadno kombinovat s dalšími dekorativními prvky.

V tomto případě se skvěle hodí pro dekorace v moderním, současném, industriálním nebo dokonce minimalistickém stylu. Jelikož se jedná o neutrální tón, lze jej kombinovat s prvky stejného odstínu a jednoduchými liniemi pro velmi elegantní a zjednodušenou výzdobu obývacího pokoje. Pokud se rozhodnete pro industriální dekoraci, využíváme této příležitosti a navrhujeme koupelnový nábytek s umyvadlem.

Růžová

Blum1


Růžová je odvážnou a elegantní volbou pro výzdobu obývacího pokoje. Barvy pohovky v růžových odstínech jsou zářivé a mohou každému prostoru dodat nádech sladkosti a ženskosti.

Růžové pohovky jsou ideální pro bohémský, retro nebo dokonce skandinávský styl interiéru. V bohémském stylu lze například použít polštáře a přikrývky v pastelových odstínech, které vytvoří útulnou a uvolněnou atmosféru.

Růžová však není barva, která by vyhovovala všem vkusům. Může být také složité ji kombinovat s jinými dekorativními prvky.

Zelená

KorfuU_T61+15


Zelené pohovky jsou svěží a uklidňující volbou pro výzdobu obývacího pokoje. Tento univerzální odstín dokáže zprostředkovat různé pocity: Zelená může vyvolávat různé pocity: od klidu a pohody světlejších odstínů až po eleganci a sofistikovanost tmavších odstínů.

Jsou ideální pro nejrůznější styly, jako je bohémský styl, skandinávský styl, tropický styl a klasický styl.

Například v bohémském stylu lze použít polštáře a přikrývky v zářivých tónech a vzorech a vytvořit tak veselý a přívětivý dekor. Podobně ve skandinávském stylu lze zelenou kombinovat s dřevěnými prvky a dalšími neutrálními tóny. Ty dodají klidný a útulný dekor.

V tropickém stylu je zelená vynikající volbou pro vytvoření uvolněné a svěží atmosféry v kombinaci s prvky v teplých tónech, jako je žlutá a oranžová. A konečně v klasickém stylu může tmavě zelená dodat dekoru obývacího pokoje nádech elegance a sofistikovanosti.