Jak se dobře vyspat: 8 rad a tipů

Дизайн без названия (30)

Co musíte udělat, abyste se dobře vyspali? Otázka za milion dolarů. Je to otázka, která přivádí lidi k zoufalství, zejména ty, kteří neusínají nebo nemají nepřetržitý spánek během svého spánku.

Existuje několik návyků a věcí, které můžete dělat, abyste měli větší šanci usnout a lépe si odpočinout. Naším cílem v tomto příspěvku je pomoci vám lépe usnout a lépe si odpočinout.

Jak se v noci dobře vyspat : tipy

1 Jídlo

Дизайн без названия (24)

Vyhněte se stimulantům, jako je kofein nebo tein, zejména v době před spaním.

Nedoporučuje se ani jíst nebo pít velmi těžká jídla nebo nápoje, protože ztěžují trávení a způsobují nepříjemný a nepohodlný spánek. Rovněž se nedoporučuje konzumovat alkohol.

2 Dobrý spánek: matrace

matrace pro dobry spanek 1

V dnešní době ortopedické matrace poskytují svým majitelům nebývalou úroveň pohodlí a spánek se tak mění v magickou pohádku. Špičkový model snadno přijme tvar vašeho těla a přizpůsobí se všem jeho vlastnostem. Cítíte se, jako byste se vznášeli v oblacích, ale vaše tělo je nádherně podepřené. Elastický a pružný materiál vytváří nádherný ortopedický efekt, který vám umožní odpočívat a regenerovat během spánku. Každé ráno tak bude naplněno nepopsatelným pocitem lehkosti.

Dobré matrace se vyrábějí z přírodních i umělých materiálů.

 

3 Nastavte si časový rozvrh

Дизайн без названия (25)

Pokud to váš život a práce dovolují, zkuste si vypracovat zvyk chodit spát a vstávat ve stejný nebo podobný čas, a to i o víkendech.

Pokud je to pro vás kvůli práci nebo jiným faktorům složitější, pokuste se alespoň zavést režim, který vám pomůže dostat se do stavu dřímoty.

Dřímání by mělo být pokud možno krátké a ne příliš pozdní.

4 Polštář

Дизайн без названия (26)

Stejně jako matrace je důležitý i polštář. Existují nízké, střední a vysoké polštáře. A z různých materiálů.

Správný polštář pro každého z nás zabrání bolestem krku. Jsou také základem dobrého spánku a zároveň klíčem ke kvalitnímu spánku.

5. Aktivity, které nás stresují

Дизайн без названия (27)

Před spaním nepoužívejte telefony, tablety ani nehrajte videohry. Obrazovky a jejich světlo brání tomu, abyste se dostali do stavu uvolnění, který podporuje spánek. Něco takového se neděje u některých elektronických knih, které mají systém digitálního inkoustu, jenž vám umožní nechat oči odpočinout, jako byste četli papírovou knihu.

Stejně tak sportování krátce před spaním vás také na chvíli stimuluje, proto je vhodné cvičit s časovou rezervou.

6 Aktivity, které nám pomáhají relaxovat

Дизайн без названия (28)

Jak se dobře vyspat díky relaxačním aktivitám? Tyto aktivity jsou klíčové. Čtení, koupel nebo poslech hudby jsou činnosti, které nám pomáhají uvolnit se a snadněji usnout. Pomáhá také meditace.

Ta velmi pomáhá dobrému spánku a rychlému vstupu do stavu uvolnění před spaním.

 

7 Teplota

V ložnici zajistěte příjemnou teplotu. Ne příliš chladno a ne příliš horko. Příjemná teplota je také klíčem k usínání a dobrému spánku.

8. Bezesné noci

Дизайн без названия (29)

 

Pokuste se vyřešit důležité úkoly, které máte z profesního nebo osobního hlediska, a relativizujte důležitost a naléhavost všech z nich. Je nevyhnutelné, že nás občas některé věci uspí, ale organizace a relativizace nám mohou pomoci.

Dalším zlozvykem, který vám může bránit v usínání, je usínání na pohovce nebo u pracovního stolu a následné uléhání do postele a probouzení se. Chcete-li to vyřešit, jakmile zjistíte, že se vám chce spát, nečekejte! Jděte si lehnout a nebudete se muset hýbat i za cenu toho, že zůstanete vzhůru.

Toto je několik cenných rad, které byste měli mít na paměti, abyste se dobře vyspali, a doufáme, že vám pomohou.