Feng Shui: Věci, které by neměly být v dětských pokojích.

Pro feng-šuej je rozvoj dětí velmi důležitý a je třeba věnovat pozornost předmětům umístěným v jejich prostoru.

 
Feng-šuej je velmi ohleduplný k prostoru každého člověka, a aby vývoj lidí probíhal v rovnováze s harmonií, kterou jsme si pro náš domov vytvořili, je vhodné věnovat pozornost vybavení dětských pokojů. Dětské pokoje by neměly být jen roztomilé a pohodlné pro rodiče, ale měly by mít na mysli i jejich rozvoj, pohodu a odpočinek. Prostor, v němž si děti hrají a spí, by měl být uzpůsoben správnému proudění energie a měl by se vyhýbat negativním vibracím, protože tak a podle feng-šuej se v budoucnu předejde sociálním a zdravotním konfliktům.
 

Existují 3 základní pravidla feng-šuej, kterými můžeme začít a která pomohou dětem vyrůstat šťastně a v rovnováze s jejich prostředím. Zde vám řekneme, jaká to jsou.

Elektronické zařízení

 
První pravidlo feng-šuej týkající se vybavení dětských pokojů souvisí s přítomností elektronických zařízení. Elektronická zařízení jsou velmi škodlivá pro odpočinek a rozvoj, vytvářejí energetické blokády. Z medicínského a biologického hlediska, v závislosti na věku těch nejmenších, existují určité hodiny spánku, které musí být splněny, aby jejich mozek a tělo mohly plnit všechny své funkce a bezproblémově se vyvíjet, proto se elektronická zařízení do jejich pokojů nedoporučují, protože by mohla narušit čas spánku a v budoucnu mohou mít vliv na některé základní funkce, zejména pokud jde o učení.🧑‍🎓
 
Předměty, jako jsou televizory, videohry, sterea, reproduktory, LED světla, tablety, mobilní telefony, velké projektory, počítače atd., jsou zakázány. Existují určité výjimky, které lze učinit, například dětské monitory, noční světla (která jsou tlumená a neruší spánek) a dokonce i lampy s funkcí odrazu nad hlavou. V těchto případech by se měly používat pouze v nezbytných případech a je třeba dbát na to, aby světlo nebo to, co promítají, bylo tlumené a doporučené lékařem. Pro feng-šuej je zásadní, aby toto pravidlo bylo dodržováno.
 

Lůžka pod oknem

 
Umístění postele v dětském pokoji je z hlediska feng-šuej velmi důležité. Nedoporučuje se umisťovat ji před dveře, do chodeb, v blízkosti koupelen, zrcadel (ve skutečnosti by v dětském pokoji neměla být žádná zrcadla) nebo skříní. Je pochopitelné, že podle stavebních a prostorových omezení je někdy nemožné toto pravidlo dodržet. Feng-šuej proto v těchto případech doporučuje umístit zástěnu, pohyblivý panel nebo závěs, který zakryje tyto prostorové hranice způsobující nestabilní tok energie.
 
Dalším pravidlem Feng Shui pro dětské pokoje je neumisťovat postele nebo dětské postýlky pod okna, vzdušné proudy destabilizují energii odpočinku, a jak jsme již řekli, v dětském pokoji by měl být hlavním bodem spánek.☝️ Pozor také na pokoje, které mají šikmé stropy nebo jakékoliv konstrukční trámy, pokud je některá z těchto dvou věcí nad postelí, způsobuje to tísnivou energii a vytváří energetickou stagnaci, kterou nelze rozpustit, dokud se uspořádání nezmění.
 

Poličky nebo jiný nábytek nad postelí 

 
Poličky, které milujeme kvůli jejich vzhledu a pohodlí, kdy máme základní předměty na dosah, se v dětských pokojích vůbec nedoporučuje používat. 
Podle feng-šuej tento typ nábytku nad dětskými postelemi vytváří negativní energii neboli ša-čchi. Je to dáno tím, že jakýkoli předmět nad dětmi a místem jejich odpočinku symbolizuje v jejich věku zbytečnou zátěž a z hlediska bezpečnosti představuje skrytou hrozbu v situacích zemětřesení nebo jiných událostí.
Obecně jsou základní pravidla feng-šuej pro zařizování dětských pokojů velmi jednoduchá, protože hlavní je vždy myslet na jejich pohodlí a odpočinek.
✅Jejich prostor by měl být čistý, dobře osvětlený, bez špatných vibrací a měl by zůstat uklizený.
 
Tímto způsobem lze předejít fyzickým a psychickým nemocem a zároveň zajistíme růst sladěný s harmonií a rovnováhou s prostorem, ve kterém žijí.
David Flores ve své knize Úvod do feng-šuej zmiňuje, že "feng-šuej zakládá svou účinnost na tom, že prostor, ve kterém žijeme, je pouhou metaforou naší vlastní existence". Naučme své děti tomuto pravidlu života!!!