Změňte svůj dům v rustikální oázu pomocí těchto tipů na výzdobu

osman set vankovky styl

Přeměna chalupy v rustikální oázu může být vzrušující a prospěšný úkol. Správně zvolená výzdoba může každý domov oteplit, zútulnit a uvolnit.

Pokud chcete ve svém venkovském domě vytvořit rustikální, přírodní atmosféru, existuje mnoho kreativních a cenově dostupných nápadů, které vám mohou pomoci toho dosáhnout. Od výběru správného nábytku a doplňků až po začlenění rostlin a přírodních prvků.

Ve skutečnosti existuje mnoho způsobů, jak svůj venkovský domov oživit. V tomto průvodci objevíte několik jedinečných nápadů na výzdobu, které jej promění v útulný a okouzlující prostor.

Podlahy a stěny

Rustikální dekorace jsou oblíbeným trendem. Při vytváření tohoto rustikálního stylu ve vaší domácnosti je samozřejmě třeba vzít v úvahu podlahy a stěny.

Pro podlahu se můžete rozhodnout pro dřevěné podlahy v teplých, přírodních tónech nebo keramickou dlažbu s rustikální strukturou, které jsou vynikající volbou pro plné ložnice pro dva. Podlahy z přírodního kamene jsou vynikající volbou pro vytvoření rustikálního stylu. Můžete přidat ručně tkané koberce a předložky, které dodají textuře a teplu.

Co se týče stěn, můžete postavit stěny z cihel, přírodního kamene nebo dřeva s narušenou povrchovou úpravou. Pokud takové stěny nemáte, můžete pro dosažení stejného efektu použít umělé dřevěné nebo kamenné panely. Můžete také použít tapetu s motivy dřeva nebo kamene, která dodá stěně rustikální nádech.

Kromě toho můžete stěny ozdobit rustikálními uměleckými předměty, jako jsou starožitné rámy obrazů, ručně malované dřevěné plakáty nebo zrcadla zarámovaná zvětralým dřevem.

Klíčovým prvkem rustikálního dekoru je také osvětlení. Můžete použít stropní lampy s tepanými vzory nebo stolní lampy s ručně vyřezávanými dřevěnými podstavci.

Nábytek

33495

Chcete-li ve svém venkovském domě vytvořit rustikální styl, je důležité vybrat si nábytek, který je teplý, přírodní a odolný. Skvělou dekorativní volbou je například dřevěný nábytek. Modely mohou být vyrobeny z masivního dřeva v teplých, přírodních tónech, jako je dub, borovice nebo ořech.

Dřevěný nábytek se starou nebo zvětralou povrchovou úpravou je také vynikající volbou pro rustikální styl. K vytvoření tohoto typu atmosféry lze použít také proutěný nebo ratanový nábytek.

Rozhodněte se také pro nábytek čalouněný přírodními látkami, jako je bavlna, vlna nebo len. Teplé zemité tóny jsou ideální pro vytvoření útulné rustikální atmosféry. Kromě toho je ideální nábytek s tepanými detaily, který dodá vašemu domovu rustikální nádech.

Starožitný nebo vintage nábytek může být vynikajícím doplňkem rustikálního interiéru vašeho domova. Nezapomeňte, že rustikální nábytek je často robustní a odolný a je navržen tak, aby vydržel mnoho let.

Textilní prvky

Textilní prvky jsou nezbytnou součástí rustikální úpravy venkovského domu. Jedná se o nejvýraznější textilní doplňky, které můžete do svého domova začlenit:

  • Záclony a žaluzie: Jsou ideální pro rustikální nádech každé místnosti. Můžete se rozhodnout pro bavlněné, lněné nebo konopné závěsy v teplých zemitých tónech.
  • Ručně tkané deky a polštáře: Dodejte svému venkovskému domovu strukturu a teplo. V tomto případě se můžete rozhodnout pro vlněné nebo bavlněné tkané přikrývky a polštáře. Dbejte také na to, aby byly vyrobeny v přírodních tónech nebo s rustikálními potisky.
  • Ručně tkané koberce: Můžete se rozhodnout pro vlněné, bavlněné nebo sisalové koberce v teplých, přírodních tónech.
  • Gobelíny a přehozy: Tyto předměty dodají stěnám a postelím barvu a texturu. Použijte bavlněné nebo vlněné látky s přírodními tóny nebo rustikálními potisky.