Trendy v ložnicovém interiéru

Ložnice je klidné místo v domácnosti, kde se můžete po dlouhém dni dobře vyspat a zaslouženě odpočinout. Design ložnic se mění k lepšímu, aby přispěl k uklidňující atmosféře. Mnozí se loučí s ostrými, strohými industriálními styly a výraznými akcenty na stěnách ve prospěch uklidňujícího dekoru, který vybízí k odpočinku a relaxaci.

Zde je několik trendů, na které je třeba si dát pozor, když si chcete vytvořit příjemnou ložnici.

Obrázek článku

 
Co je in v designu ložnic


Uklidňující přírodní barvy

V ložnicích letos očekávejte přírodní barvy, jako je zelená a modrá. Obzvláště oblíbená je šalvějově zelená a bledě modrá barva ložního prádla. Jemné, přírodní barvy dodávají neutrální barevné paletě, která někdy může působit příliš sterilně, příjemný vzhled. Při výběru akcentní barvy do ložnice myslete na uklidnění a sofistikovanost.

Jemné křivky

Pokud měníte nábytek do ložnice, rozhodněte se pro ložnicové sestavy s více zaoblenými rohy a ladnými křivkami. Zakřivená čela dodávají rovným liniím komod a nočních stolků další vrstvu pohodlí.


Velkolepá čela postelí

Čalouněná čela postelí přispívají k tomu, aby vaše ložnice byla luxusní, praktická a pohodlná. Vyberte si neutrální tóny nebo odvážnější odstíny, které dobře vystihují váš styl. Hluboké všívání knoflíků je oblíbenější než kdy jindy. Další možností je kanálkové všívání, kde stehy probíhají vertikálně a působí moderně.


Co je out pro návrhy ložnic


Industriální dekor

Ve zběsilém světě s covidem a dalšími problémy se lidé přesouvají k přívětivějšímu vzhledu domácího dekoru, zejména v ložnici. Tvrdé hrany a nezdobené minimalistické prvky industriálního dekoru vypadávají z obliby pro design ložnic. Chcete, aby vaše ložnice byla teplá a příjemná, na rozdíl od vyzařování průmyslové atmosféry, která je chladná a sterilní.


Barevné stěny

Barevné stěny mají dodat vzrušení, ale když se nad tím zamyslíte, kdo potřebuje vzrušení v ložnici? Nechcete přece zářivé barvy, které vám nedají spát. Pokud musíte změnit odpovídající stěny, zvolte tmavší nebo světlejší tón barvy, kterou jste zvolili pro celou ložnici.


Příliš mnoho symetrie

Je snadné vyzdobit ložnici soupravou a shodnými lampami na nočních stolcích, ale dejte si pozor na vytvoření místnosti s přílišnou symetrií. I když je důležitá rovnováha, budete chtít přidat zajímavost, aby vaše ložnice byla lákavá. Nejjednodušší způsob, jak se vyhnout přetížení symetrií, je přidat výrazný akcentní prvek, například ohromující svítidlo. Pokud máte talent na zdobení, vyberte si místo ložnicové sestavy jednotlivé kusy nábytku.